Kategórie
 
 
 
 
 

Bylinky z našej ponuky

Naši predkovia využívali liečivé rastliny a ich priaznivé účinky na zdravie už po tisícročia. Aj dnes sú liečivé bylinky vyhľadávanou formou prevencie a liečby mnohých chorôb, pretože na rozdiel od syntetických liečiv nemajú nechcené vedľajšie účinky a naše telo ich vie lepšie prijať. Zorientovať sa medzi množstvom liečivých rastlín a ich účinkov však nie je vôbec jednoduché, keďže bežne dostupné informácie o liečebných účinkoch byliniek obsahujú veľa nepresností, mýtov a neoverených tvrdení.

Jedným z mýtov o liečivých bylinkách je, že každá liečivá rastlina je vhodná len na liečbu jedného ochorenia. V skutočnosti liečivé bylinky obsahujú hneď niekoľko účinných látok a naopak, v rôznych liečivých rastlinách sa môže vyskytovať rovnaká účinná látka. Príkladom môže byť kyselina rozmarínová, ktorá má antioxidačné, protizápalové a antimutagénne účinky a zároveň je prospešná pre srdcovocievny a imunitný systém organizmu. Túto účinnú látku obsahujú okrem rozmarínu aj iné liečivé bylinky (medovka lekárska, šalvia lekárska, oregáno, mäta, saturejka záhradná a iné), takže na rovnaký účel môžeme použiť viaceré liečivé rastliny. Rozhodujúce sú koncentrácie účinných látok v jednotlivých rastlinách a mix liečivých účinkov, ktoré tieto liečivé bylinky ponúkajú.

Veľmi dlho sme pre Vás vyberali tie najkvalitnejšie štandardizované bylinné zmesi a prinášame Vám 5 finálnych produktov: Alchemilka obyčajná, Kapucínka väčšia, Moringa olejodarná, Pestrec mariánsky a Púpava lekárska. Každá z týchto bylín má svoje špecifické účinky na organizmus a tak verím, že si vyberie skutočne každý. Na SK a CZ trhu nájdete prevažne prášky a čaje a tak sme si dali veľmi záležať aby sme Vám vytvorili dokonalé bylinné kapsuly.

Alchemilka obyčajná - 550 mg - 60 kapsúl

Alchemilka (Alchemilla vulgaris) sa najčastejšie využíva na žalúdočné ťažkosti, mierne hnačky, cukrovku, zadržiavanie vody, opuchy (zápaly) a svalové kŕče. Ženy po nej siahajú ak majú silnú alebo bolestivú menštruáciu, alebo problémy v období menopauzy. Ženy ju však vedia využiť počas celého života, či už ako podporu plodnosti, alebo aj v samotnom tehotenstve – má posilňujúce účinky na steny maternice a po pôrode zasa prispieva k rýchlejšiemu hojeniu a stiahnutiu maternice. Je zjednodušene synonymom pre ženské šťastie. Hoci je typická svojou schopnosťou harmonizovať ženské hormónyskvele si poradí aj s inými zdravotnými problémami. Pôsobí silne protizápalovo, podporuje funkciu svalov, stabilizuje zažívanie, rovnako tak pomáha na ceste za vysnívanou váhou.

Kapucínka väčšia - 600 mg - 60 kapsúl

Kapucínku (Tropaeoleum majus) vnímame ako dezinfekčný liečivý prostriedok a všetky jej časti majú silné antibiotické a antimikrobiálne vlastnosti. Bylina sa používa predovšetkým na infekcie močových ciest a choroby dýchacích ciest, ale je tiež indikovaná na vonkajšie a vnútorné bakteriálne infekcie a na ošetrenie drobných škrabancov a poranení. Je vynikajúcim zdrojom vitamínu C zvyšujúceho imunitu a môže sa používať ako prírodný liek na pomoc telu prekonať a zabrániť bežnému nachladnutiu a chrípke. Kapucínka pozitívne pôsobí na červené krvinky a v ľudovom liečiteľstve sa používa ako prostriedok proti skorbutu kvôli vysokému obsahu vitamínu C.

Moringa olejodarná - 310 mg - 60 kapsúl

Moringa olejodarná (Moringa oleifera) je zdrojom mnohých vitamínov, minerálov, proteínov a bielkovín. Zelené listy obsahujú chlorofyl, ktorý okysličuje krv, napomáha tak zlepšovať látkovú výmenu a prispieva k posilneniu celkovej obranyschopnosti tela. Výťažky z moringy môžu napomôcť v rámci prevencie žalúdočných porúch ako je zápcha, zápal žalúdka a ulcerózna kolitída. Moringa obsahuje aj vápnik a fosfor, ktoré napomáhajú udržiavať kosti zdravé a silné. Spolu so svojimi protizápalovými vlastnosťami môže extrakt z moringy napomôcť v rámci prevencie stavov ako je artritída a môže tiež výrazne prospieť k zlepšeniu poškodených kostí. Silné antioxidanty nachádzajúce sa v extrakte z moringy môžu napomôcť zabrániť poškodeniu srdca a bolo tiež preukázané, že prispievajú k udržaniu zdravia srdca a celého kardiovaskulárneho systému.

Pestrec mariánsky - 200 mg - 60 kapsúl

Pestrec mariánsky (Silybum marianum) sa najčastejšie používa ako prírodná liečba problémov s pečeňou. Medzi tieto problémy patrí cirhóza, žltačka, hepatitída a poruchy žlčníka. Silymarín je hlavnou účinnou látkou tejto byliny. Silymarín je protizápalový a antioxidačný. Pestrec má nesmierne významný prínos pre náš organizmus, je to silný antioxidant, čo znamená, že spomaľuje starnutie a bráni vzniku civilizačných ochorení. Ak máte problém napríklad aj s častými bolesťami hlavy, migrénami, závratmi alebo trpíte inými poruchami nervového systému, výťažky a extrakty z tejto byliny sa používajú ako podporný prostriedok pre zlepšenie tohto stavu. Rovnako tak napomáha zmierňovať úzkosť, depresiu alebo nevoľnosti, napríklad počas dlhšieho cestovania.

Púpava lekárska - 530 mg - 60 kapsúl

Púpava lekárska (Taraxacum officinale) je liečivá a chutná úplne celá. Koreň, listy i kvety púpavy sú jedlé a vysoko výživné. Púpava je bohatým zdrojom vitamínov A, C, D a B-komplexu. Je dokonca bohatá na minerály, ako je zinok, železo , vápnik, horčík a draslík. V našom produkte je spracovaný koreň tejto rastliny, ktorý má široké spektrum pozitívnych účinkov pre ľudský organizmus. Pozitívne pôsobí pri ochoreniach sleziny, celkovej slabosti, pri anémiách, na zlepšenie zloženia krvi, pri ateroskleróze a pri chronických kožných ochoreniach. Predpokladá sa, že koreň púpavy má antidiabetické vlastnosti vďaka rozpustnej vláknine známej ako inulín. Inulín obsahuje komplexný sacharid - fruktooligosacharid (FOS), ktorý podporuje rast zdravých baktérií v gastrointestinálnom trakte a eliminuje tie nezdravé. Taktiež spomaľuje tok cukru z čriev do krvi, čím zabraňuje skokom v hladinách cukru alebo inzulínu.

Maximilien E.P.Littre, francúzsky encyklopedista, nie nadarmo povedal: „Zárodok každého seba vyspelejšieho pokroku súčasnej medicíny treba hľadať v minulosti.“ Naši predkovia teda veľmi dobre vedeli, čo robia, keď sa s košíkom vydali na lúku plnú bylín. Vraj sa Vám bylinka, ktorú práve potrebujete, bude cestou v prírode sama niekoľkokrát ukazovať. Pri najbližšej prechádzke tak skúste sledovať o čo v tráve „zakopnete“ :)

Bylinky z našej ponuky

Veľmi dlho sme pre Vás vyberali tie najkvalitnejšie štandardizované bylinné zmesi a prinášame Vám 5 finálnych produktov: Alchemilka obyčajná, Kapucínka väčšia, Moringa olejodarná, Pestrec mariánsky a Púpava lekárska.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia