Kategórie
 
 
 
 
 
 

Lipozomálne doplnky stravy

Pravidelné užívanie výživových doplnkov sa osvedčilo už mnohým ľuďom, jednak z hľadiska zlepšenia zdravotného stavu alebo pre podporu imunity. Tieto doplnky sú považované za súčasť zdravého životného štýlu a uľahčujú nám prístup k živinám, ktorých v priebehu niektorých ročných období v sezónnej strave nie je dostatok. Doplnky stravy sú obľúbené aj pri niektorých druhoch diét alebo počas jesenných a zimných mesiacov, kedy naša imunita vyžaduje viac starostlivosti. Dnes by sme Vám chceli priblížiť výhody lipozomálnych doplnkov v kapsulovej forme a vysvetliť, prečo sú považované za efektívnejšie oproti iným druhom, a prečo by ste pri najbližšej kúpe výživových doplnkov mali zvážiť voľbu práve tohto druhu vitamínov, ak chcete pre svoje zdravie urobiť čo najviac.

Vyššia vstrebateľnosť vitamínov a minerálov

Vitamíny a minerálny užívané v lipozomálnej forme majú oproti klasickým niekoľkonásobne vyššiu vstrebateľnosť, telo z nich má teda významne vyšší úžitok. Ak si vezmeme ako príklad vitamín C, vo forme klasických alebo šumivých tabliet z podaného množstva je ľudské telo schopné absorbovať približne 8%. Ak užijeme lipozomálny vitamín C, z užitého množstva naše telo dokáže vstrebať až okolo 90%. Podobne je to aj pri ďalších vitamínoch a mineráloch, ktoré sú dostupné ako lipozomálne doplnky výživy.

Lepšia absorbcia lipozomálnych vitamínov je spôsobená tým, že lipozóm obaľuje živiny, tvorí ochrannú vrstvu. Tieto lipozómy, ktoré predstavujú tenkú tukovú vrstvu, sú tvorené lecitínom, ktorý je pre naše telo prirodzený. Keďže vitamín alebo minerál je chránený, nerozkladá sa v žalúdku ani v pečeni, ale z lymfatického systému putuje priamo do krvného obehu. Tým je zabezpečená jeho vysoká účinnosť.

Jednoduché užívanie

Práve kapsulová forma je výhodná z hľadiska dobrého skladovania, hmotnosť produktu je nižšia ako pri tekutej forme a preto môžete mať výživový doplnok vždy so sebou. Nezaťaží Vašu tašku pri ceste do práce ani ruksak pri cestovaní, môžete si ho so sebou vziať aj na palubu lietadla.

 

Šetrné k žalúdku

Najmä pre ľudí, ktorí majú citlivejší žalúdok a pečeň sú lipozomálne doplnky tou najlepšou voľbou. Nakoľko sú pred žalúdočnými kyselinami chránené fosfolipidovou vrstvou, v žalúdku sa nerozkladajú a preto nespôsobujú jeho podráždenie. Naopak, k žalúdku sú šetrné a preto tiež vhodné pre dlhodobejšie užívanie.

Úspora peňazí

Hoci sú lipozomálne výživové doplnky drahšie v porovnaní s bežnými, vďaka niekoľkonásobne vyššej vstrebateľnosti šetria vaše peniaze. Aby ste klasickými tabletami dosiahli rovnaký účinok ako pri lipozomálnych, museli by ste ich užiť až približne desaťkrát viac a v takom prípade by ste zaplatili omnoho viac peňazí. Preto sa lipozomálne doplnky stravy preukazujú ako výhodnejšie aj z ekonomického hľadiska.

 

Lipozomálne doplnky stravy

Dnes by sme Vám chceli priblížiť výhody lipozomálnych doplnkov v kapsulovej forme a vysvetliť, prečo sú považované za efektívnejšie oproti iným druhom, a prečo by ste pri najbližšej kúpe výživových doplnkov mali zvážiť voľbu práve tohto druhu vitamínov, ak chcete pre svoje zdravie urobiť čo najviac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia